Agurk kortspil

Antal spillere: mindst 3 (jo flere jo bedre)

Antal kort: 52, ingen joker.Kortspillet

Kortgivning: Hver spiller skal have 7 kort

Kortenes værdi: Farverne har ingen betydning, så kortene skal bare ordnes i almindelig rækkefølge, altså med esset højest og 2’eren lavest. Bemærk: Esset har en speciel betydning i agurk. Når et es spilles ud, skal du lægge dit laveste kort, selv om du selv sidder med et es.

Spillets formål: Ikke at vinde det sidste stik. – Dvs. undgå at have det højeste kort ved sidste stik.

Spillets gang: Spilleren efter kortgiveren spiller ud. Den der sidder til venstre for skal stikke det udspillede kort, hvis han kan osv. bordet rundt. Hvis man ikke kan stikke, skal man lægge sit laveste kort. Spilleren med højeste kort vinder stikket og spiller ud til næste stik. Det gælder altså om at få modspillerne til at lægge deres små kort. Derfor er det ofte god taktik i begyndelsen at spille sine mellemkort, men det vigtigste er, at du ikke kommer til at sidde med de højeste kort til slut. Den der har det højeste kort i sdste stik, og altså vinder stikket, får lige så mange points, som kortets værdi (f.eks. 8 point for 8’ere, 10 for 10’ere, 12 for damer, 14 for esser osv.) Der føres regnskab over spillernes points, og når en spiller kommer over 30 points, går han ud af spillet. Vinderen er den spiller, der holder sig inde i spillet til sidst. Hvis to spillere i et stik spiller kort af samme værdi, gælder følgende regler: a) I alle stik (undtagen det sidste) gælder, at du har stukket over, hvid du lægger et kort af samme værdi som spilleren foran, dvs. at du kan stikke en dame med en anden dame osv. b) I det sidste stik får to eller flere spiller, der sidder med højeste kort af samme værdi lige mange strafpoints.

I en mere avanceret form for agurk gælder, at en spiller selv må vælge, om han vil stikke et udspiller kort eller lægge sit laveste. Der kommer altså yderligere taktiske hensyn ind i spillet. Hus, dog reglen om, at alle efterfølgende spillere skal, lægge deres laveste kort, når der spilles et es ud. Det gælder derfor om ikke at misbruge esserne. Man bør ikke som sidste mand stikke med et es, mens et es i forhånd kan tvinge mange små kort væk.

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.