Løgner! – Kortspil

Der er gode muligheder for at finde inspiration til forskellige gratis alternative spil på nettet. Nedenstående simple (kort)spil er et lille eksempel på det, og vi har blot oversat reglerne fra engelsk til dansk. God fornøjelse…

Løgner! (Liar!)  – er et kortspil for 2 spillere.

Remedier Kortspil

Du skal bruge 9 billedkort fra et helt almindeligt spil kort; nemlig: kongen, dronningen og knægten i hhv. hjerter, spar og ruder.

Spillets start

Kortene blandes og hver spiller får fire kort som tages op i hånden, uden at vise dem til modstanderen. Det sidste kort lægges på ​​bordet med bagsiden opad.

Formålet

Målet med spillet er at være den første spiller til at gætte hvilket kort det er, der ligger på ​​bordet. Man kan også vinde, hvis man fanger modstanderen i at lyve.

Reglerne

Den ældste spiller starter det første spil. I de efterfølgende spil, er det taberen der hver gang beslutter, hvem der skal starte næste spil. Når det er din tur vælger du et kort fra din hånd og lægger det på bordet med billedsiden opad. Dernæst spørger du modstanderen, hvor mange kort han har i hånden som har samme kulør som det kort du netop har lagt ned, – ELLER du kan spørge om hvor mange kort han har på hånden der har samme værdi (konge, dame, knægt).

Modstanderen besvarer spørgsmålet og så er det hans tur.

De kort der lægges på bordet bliver liggende til spillet er slut, hvilket betyder at din hånd bliver mindre og mindre som spillet skrider frem.

I stedet for at lægge et kort og stille et spørgsmål kan du komme med et gæt. Hvis du ønsker at gøre det skal du tydeligt oplyse hvilket kort du mener ligger med bagsiden opad, og derefter vende kortet.

Hvis dit gæt var korrekt , vinder du spillet. Ellers taber du!

Eksempel…:

  • Ole lægger spar konge ned på bordet og spørger Bent, hvor mange konger , han har på hånden. Bent svarer “en”
  • Derefter lægger Bent hjerter dame ned på bordet og spørger Ole hvor mange hjerter han har på hånden. Adam svarer “nul”
  • Ole vælger så at gætte: “Jeg tror, ​​det er hjerter knægt” og vender så kortet der ligger med bagsiden opad på ​​bordet, men desværre viser det sig at det er ruder knægt – så Ole taber!
Et lille Twist

Normalt, når din modstander besvarer et spørgsmål , skal han svare uden at lyve! MEN det er dog tilladt at give ET forkert svar i løbet af spillet.

Når din modstander besvarer dit spørgsmål, og du har mistanke om at han lyver, kan du råbe ” Løgner!” før han tager sin tur. Din modstander skal så vise dig sin hånd, så du kan kontrollere, om han løj eller ej.

Hvis din modstander rent faktisk løj – vinder du spillet. Ellers taber du!

Eksempel..:

  • Ole starter med at spille spar knægt ud og spørger Bent, hvor mange knægte han har på hånden. Bent svarer “to”
  • Bent spiller så ruder knægt ud og spørger Ole, hvor mange ruder, han har på hånden. Ole svarer “en”
  • Ole spiller dernæst spar dronning ud og spørger Bent, hvor mange dronninger, han har på hånden. Bent svarer “en”
  • “Løgner” Råber Ole, men Bent viser sine kort og han har netop én dronning, så han løj ikke. Ole taber altså igen. – Han er bare ikke særlig god til det her spil.

Løgner ! © 2005 af René Wiersma

Se evt. også artiklen om “5 klassiske kortspil”